Челендж «Національні страви України»

«Зварити борщ – ціла наука!
Запам'ятайте тут одне –
Ця страва любить добрі руки!
А посмішка тут – головне!»
Україна
здавна славиться своєю гостинністю, багатою і смачною кухнею. Та не можна уявити українського обіду без головної страви – борщу! Борщ настільки давно увійшов до
списку традиційних українських страв, що став одним із найголовніших народної
кухні українців. Борщ символізує родинне
тепло, сімейну злагоду та достаток. Борщ варять у кожній українській
родині. Історія борщу дуже давня. Перша задокументована згадка про український борщ була
ще у 1584 р. в м. Києві. Чимало і цікавих традицій,
пов'язаних із борщем. Традиційно селяни відзначали цією стравою родинні свята,
закінчення польових робіт. Подекуди борщ є обов'язковою весільною
стравою. Підхопивши загальноліцейний челендж
«Національні страви України», випускники 4 та 9 класів залюбки підготували
та презентували український борщ з
пампушками.