#HealthySchools #FoodChallenge #Подвірненський ЗЗСО І-ІІІ ст. #Фуд_челендж #Кухня_країн_світу#Білорусія
Національна кухня Білорусі складалася протягом довго часу. Вона увібрала в
себе різні «складові» кухонь народів, що населяли країну здавна, і країн, які
оточували Білорусь. Це і російська, і українська, і прибалтійська, і єврейська
кухня. Але все ж, сформована національна кулінарія білоруського народу
відрізняється від своїх побратимів способами приготування страв, методами
попередньої і основної обробки, ключовими видами якої є запікання, довге
гасіння, томління. Особливістю страв білоруської кухні є те, що продукти
використовуються, в основному, «соло»: тільки з картоплі, капусти або моркви, з
одного виду крупи, з одного виду фруктів або ягід з невеликими додаваннями
інших інгредієнтів, що змінюють смак основного складового інгредієнту.