#HealthySchools #FoodChallenge #Подвірненський ЗЗСО І-ІІІ ст. #Фуд_челендж #Кухня_країн_світу#Румунія
Румунська кухня є кульмінацією всіх впливів в регіоні. Традиційна балканська кухня поєднується з турецької, австро-угорської та молдавсько-української. Це, а також давніші впливу, коли Румунія була частиною Римської імперії. Фактично, румунська мова - єдина мова в регіоні, заснований на латині. Так що, якщо ви говорите по-італійськи або по-іспанськи, ви також можете читати і розуміти по-румунськи. Самим головним блюдом румунської кухні є мамалига - каша з кукурудзяної муки. Її готують і подають практично до будь-якої страви. Основою меню будь-якого румунського кафе є овочеві страви, які чудово поєднуються з мамалигою. А істинно національним блюдом є густий суп «чорбе», який готують в різних варіаціях овочів. Особливістю цього супу є те, що його потрібно присмачити квасом або будь-яким кисломолочним продуктом. Ще одним традиційним блюдом є «Козонак» - це калачі з листкового тіста з різними начинками. Зазвичай вони подаються на десерт. Однак є й борошняні вироби, які виступають в якості закусок і гарячих страв. А варіантів вареників існує більше 10. Також популярні у туристів і солодкі ватрушки «пасча», напівкруглі пироги з ягідною начинкою та інші.