#HealthySchools #ФудЧелендж #Тиждень3 #Творчий_проект_страви_рідного_краю #Національні_кухні #Подвірненський ЗЗСО І-ІІІ ст.
Вареники - одна з найдревніших страв української кухні. Цю страву знає кожен і малий, і старий. Не дарма кажуть: «Не кожний їх варить, але кожний хвалить!» Вареники готують з картоплею, капустою, м'ясом, сиром, і безперечно, з вишнями.
Тісто для вареників готують зазвичай з пшеничного борошна, води, солі та яєць (останній інгредієнт не обов'язковий). Тісто, приготовлене без яєць, буде м'якшим. Воду слід брати холодну, а не теплу, оскільки холодна вода довше тримає вологу, тісто довго не висихає і при виготовленні вареників добре злипається.
На 3 склянки пшеничного борошна - ¾ склянки молока або води, 1 яйце, ½ чайної ложки солі.
Ну, а вчити їсти вареники, сподіваємось, не припаде нікому, адже ми ще не зустрічали людини, яка б ними нехтувала.