#ТижденьЗдоровогоХарчування
Здорове харчування — це не тільки добре самопочуття і позбавлення від багатьох недуг, міцна нервова система і нормалізація ваги, але й любов та повага до себе, це прагнення до здорового і тривалого життя. Крім того, кожні сніданок, обід і вечеря у сімейному колі є важливими кроками до зміцнення зв'язку між членами родини. Дедалі більше українців прагне споживати здорову їжу: ретельно вивчає інформацію про склад продуктів і готує вдома смачні страви з натуральних продуктів, обмеживши додавання некорисних інгредієнтів, таких як сіль, цукор та надмірна кількість жиру.
У рамках Тижня здорового харчування з 20.10 по 24.10.2025р. в Подвірненському ліцеї було проведено низку цікавих та пізнавальних заходів,спрямованих на формування корисних звичок та культури харчування.
Другий клас активно долучився до проведення Тижня здорового харчування.Діти підготували вітамінну корзинку, принесли різні овочі та фрукти. Відгадуючи загадки про них, розповідали про користь вітамінів і дійшли висновку, що овочі й фрукти – це справжнє джерело здоров'я!Тож їжте побільше овочів і фруктів — і будете здорові та бадьорі!
У 3 класі були проведені цікаві заходи, які сприяли вихованню у дітей навичок культури і гігієни правильного харчування та бережливого ставлення до свого здоров'я.
На ранковій зустрічі на тему : «Вітаміни на нашому столі» відгадували загадки, розповідали про свої здорові звички. А після четвертого уроку влаштували «Корисні посиденьки» з вітамінним перекусом. На годині спілкування всіх захопила гра «Абетка здорового харчування», де діти розгадували кросворди, відповідали на питання вікторини, ділилися своїми сімейними традиціями. Тож бережімо своє здоров'я !
У 4 класі було проведено захід до Дня здорового харчування. Метою заходу було формування в учнів уявлень про користь правильного харчування, виховання відповідального ставлення до свого здоров'я та розвиток навичок вибору корисних продуктів. Під час заходу учні переглянули презентацію «Корисна і шкідлива їжа», взяли участь у вікторині «Що ми їмо?», розгадували кросворди, складали меню «Здорового сніданку». Діти із задоволенням брали участь у творчій роботі — створювали плакат "Ми обираємо здорове харчування!",виготовили лепбук «Навіщо їсти», зняли відеоролик про здорове харчування.Учні зробили висновок, що правильне харчування — це запорука міцного здоров'я, гарного настрою та активного життя. Захід пройшов цікаво, змістовно й сприяв вихованню свідомого ставлення до свого здоров'я.
Класний керівник 5 клас Фещак О.В. провела захід "Ми - за здорове харчування!", на якому діти готували смачні та корисні страви. Було весело, дружньо та креативно.
З метою збереження і розвитку здоров'я ліцеїстів, вміння робити свідомий споживчий вибір та формування культури здорового харчування з семикласниками вчитель біології провела бесіду «Корисна та шкідлива їжа».
Класний керівник із здобувачами освіти 8 класу провела виховну справу на тему «Культура харчування». Метою уроку було формування в учнів навичок здорового та раціонального харчування. Дібраний матеріал допоміг восьмикласникам ознайомилися з правилами харчової культури, також обговорили корисні продукти. Урок сприяв вихованню свідомого ставлення до власного здоров'я.
В рамках проведення Тижня здорового харчування в нашому ліцеї, класний керівник 9 класу разом з вчителем ОБЖ Граждіян О.В. провела годину спілкування на тему «Енергетичні напої – енергія чи шкода?». Дев'ятикласники переглянули та обговорили презентацію «Енергетичні напої —«надають крила» чи вбивають?..», створили хмаринки слів, якими можна охарактеризувати поняття «Енергетичні напої» та підібрали слова антоніми до них. Також ліцеїсти познайомилися з способами, як можна збадьоритися без енергетиків. Пам'ятайте, ваше здоров'я – це найцінніше, що у вас є і воно залежить тільки від вас. Реалізація Вас як успішної особистості залежить від вас і ваших повсякденних рішень.
Члени учнівського самоврядування під керівництвом педагога організатора провели челендж «Смачно, корисно, яскраво: моя улюблена осіння страва».
День яблук святкують восени, коли достигають найсмачніші плоди.У цей день люди згадують про користь яблук для здоров'я. Кухарі нашого ліцеї з нагоди такого свята підготували для дітей свіжі яблука та смачну випічку з них.
Протягом тижня здобувачі освіти не лише дізналися про важливість збалансованого харчування, а й вчилися культури поведінки за столом, повазі до їжі та здорового способу життя. Здорове харчування – запорука щасливого майбутнього!
