Загальношкільний челендж «Національні страви України»

13.03.2024

   Українці пишаються своєю державою, традиціями, своїми мудрими предками, родючими полями, красою своїх земель. Славляться українці і своєю незрівнянною кухнею.

    Другокласники презентували млинці та узвар, адже Масляна на носі.

  З давніх – давен, вироби з тіста були дуже популярні в Україні. Особливе місце займають вироби з млинцевого тіста.

   Млинці готувалися в основному на велике свято - Масляна. Ця страва відома ще з часів Київської Русі. Вона є однією з національних страв нашої країни.

   До млинців смакує узвар. Традиційно, узвар залишається одним з найбільш популярних українських напоїв вже багато років. Його готують у свята, полюбляють у піст, а також і просто у будні. Основа узвару – це суміш засушених фруктів: яблук, груш, абрикосів, вишень, слив тощо. Причини такої неймовірної любові українців до узвару, це не лише його смак та користь, а й простота приготування.

   Смачна наша українська кухня, щедра, як душа нашого працьовитого народу.

   Сподіваємось, що всім було цікаво послухати про її страви.

Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати