Загальношкільний челендж «Національні страви України»

Українці пишаються своєю державою, традиціями, своїми мудрими предками, родючими полями, красою своїх земель. Славляться українці і своєю незрівнянною кухнею.
Другокласники презентували млинці та узвар, адже Масляна на носі.
З давніх – давен, вироби з тіста були дуже популярні в Україні. Особливе місце займають вироби з млинцевого тіста.
Млинці готувалися в основному на велике свято - Масляна. Ця страва відома ще з часів Київської Русі. Вона є однією з національних страв нашої країни.
До млинців смакує узвар. Традиційно, узвар залишається одним з найбільш популярних українських напоїв вже багато років. Його готують у свята, полюбляють у піст, а також і просто у будні. Основа узвару – це суміш засушених фруктів: яблук, груш, абрикосів, вишень, слив тощо. Причини такої неймовірної любові українців до узвару, це не лише його смак та користь, а й простота приготування.
Смачна наша українська кухня, щедра, як душа нашого працьовитого народу.
Сподіваємось, що всім було цікаво послухати
про її страви.